HR Analytics Maturity scan: Onderzoek heet van de naald.

Jour(s)
Heure(s)
Minute(s)
Seconde(s)

Dit evenement is voorbehouden aan leden van HR Public

 

Dinsdag 23 mEI - 12u
Om deel te nemen, klik hier:

HRAnalytics Maturity scan: heet van de naald.

Staat onze toekomst in de sterren geschreven of doen we beter beroep op evidence based policy en HRAnalytics? Geen betere plaats dan het Planetarium om het uit te zoeken samen met HRPublic op 23/5

Evidence based policy” wint snel aan waarde. Beleidskeuzes gebaseerd op correcte data gesteund door wetenschappelijke inzichten kunnen alleen maar sterker zijn. De Europese Commissie kwam tijdens de Covid-periode tot het inzicht dat hun beslissingen daardoor sneller en correcter kunnen worden genomen. Ook Minister Petra De Sutter is voorstander van “evidence based policy”. Haar beleidsnota is dan ook helder: “Om in dit alles verstandige beleidskeuzes te kunnen maken, zullen we ons steeds baseren op wetenschappelijke inzichten en data en dus de principes van ‘evidence based policy’ hanteren.” Op alle niveau’s inzake boekhouding en begroting en anderzijds inzake de ruime HR-omgeving beter beschikbaar maken, ook als open data voor zover het gegevens betreft die niet van persoonlijke aard zijn. Dit is een belangrijke hefboom voor een betere beleidsvoorbereiding (evidence based policy making) en zorgt voor meer transparantie van de overheid ten opzichte van de burgers. Zowel Federale, regionale en lokale overheiden volgen de mogelijkheden met argusogen.

Reden genoeg voor HRPublic om een HRAnalytics Maturity scan op te zetten bij overheden.
In samenwerking met Prof. Dr. Timothy Desmet en FOD Bosa, VDAB en Actiris in ons wetenschappelijk comité bevroegen we een 50-tal mensen bezig met het thema uit twintig overheidsorganisaties.

Waar staat de overheid vandaag met HRanalytics en het gebruik van HRData. Waar staan we ver, waar zitten knelpunten – graag geven we op 30 maart inzicht in de resultaten van het onderzoek. Waar staan we op vlak van strategie, data, ethiek en met welk team doen we dit? Ook worden enkele sprekende use cases voorgesteld rond bvb Welzijn, opleiding en personen met een handicap.

Wees erbij een ontdek de resultaten op 30/3! Krijg belangrijke inzichten uit use cases en pik het stappenplan mee om te groeien in HRAnalytics.

 

Wanneer ?

23 Mei

12u00 – 13u00: Onthaal met broodjes
13u00 – 13u10: Introductie  van het onderzoek: Arnaud Vajda (Voorzitter) Fod Belspo
13u10 – 13u50: Prof Dr. Thimoty Desmet: Wat leren we uit de HRAnalytics Maturity scan?
13u50 – 15u30: Use cases: Fod Bosa, VDAB, Actirs, Onem, FOD Volksgezondheid, & Stad Gent.
15u30 – 16u15: Debat
16u15 – 16u30: Conclusies: Ben Smeets (Directeur Generaal Recrutering & Ontwikkeling) FOD Bosa.
 
 
Meer info: Tom Baele 0479 518 925
 

Waar ?

Brussel: Planétarium

inschrijvingen

hr analytics maturity scan onverderzoek heet van de naald