Tweetalige conferentie

Gratis voor leden
100 euro voor niet-leden

Collectieve Intelligentie

Voor verantwoordelijk, efficiënt en sereen leiderschap

Onze hersenen: de grote onbekende!

Hoe werkt dit centrale orgaan dat onze gedachten, onze emoties en ons gedrag aanstuurt?
Welke factoren beïnvloeden de 5000 goede of slechte beslissingen die we elke dag nemen?
Hoe beheersen we opnieuw onze hersenen in moeilijke situaties die angst, zenuwachtigheid of demotivering opwekken?

Onze grijze massa stuurt permanent ons heden en tekent onze toekomst uit. Als een ‘zwarte doos’ onthullen ze vandaag de waardevolle facetten van de werking ervan dankzij het interdisciplinaire onderzoek van de neurowetenschap, biologie, ethologie en humane wetenschappen.
Dankzij deze kennis kan de mens zichzelf beter begrijpen, zich beheersen, communiceren en alles harmoniseren met het oog op een dynamiek die voor iedereen werkt.

Tijdens deze reis naar de kern van onze hersenen onthult een eenvoudige en toegankelijke taal voor alle beslissende regio’s van onze hersenen de exacte, aparte en complementaire functies ervan alsook de interacties en redenen van disfuncties die stress, burn-out en andere gedragsproblemen met zich mee brengen.

Onze hersenen zijn het sublieme orgaan van complexiteitsmanagement, openheid van geest, collectieve intelligentie, intuïtie en diepe motivaties.

intervenants_pierre-moorkens

Pierre Moorkens, licentiaat economische wetenschappen (afgestudeerd in Leuven in 1968), werkt de eerste drie jaar van zijn carrière in het familiebedrijf. Hij is gefascineerd door het ondernemerschap en erg bezorgd over het menselijke potentieel in het bedrijf. Daarom start hij op zijn beurt een vijftiental bedrijven voor de productie en distributie van bureaumateriaal in negen Europese landen (Buro Market, GDB, Brevidex, Speed Rack …) en logistiek voor derden. In 1989 integreert hij zijn bedrijven in de familieholding Alcopa (1,6 miljard euro) actief in de internationale import en export van auto’s en motorfietsen om de internationalisering van het bureaumeubilair te verzekeren. Hij werkt mee aan de verdere ontwikkeling van de familiegroep: op operationeel vlak als CEO van de businessunit bureaumeubilair en als bestuurslid van de holding en de raad van familiale aandeelhouders. In 1999 gaat hij de uitdaging aan om de site van Renault Vilvoorde na de plotse sluiting nieuw leven in te blazen door op 28 maanden tijd honderden jobs te creëren met de vernieuwende tools van het Instituut dat hij momenteel in een bevrijde ondernemersgeest leidt.

Hij gelooft in de mensen en is ervan overtuigd dat de waarde van een bedrijf in menselijk kapitaal kan worden uitgedrukt. Tijdens zijn zoektocht naar kennis over de mens ontmoet hij in 1990 dr. Jacques Fradin die net een centrum voor multidisciplinair onderzoek naar het begrip van het menselijke gedrag (IME) had geopend. Sindsdien ondersteunt Pierre Moorkens het onderzoekswerk. Sinds 2005 werkt hij met een team aan de ontwikkeling en internationale verspreiding ervan via het Institute of Neurocognitivism (INC).

Zijn passie is zijn kennis onder zo veel mogelijk mensen te verspreiden, zodat iedereen zich bewust wordt van het intelligentiepotentieel en het juiste gebruik ervan om de menselijke volwassenheid te ontwikkelen in een wereld die steeds complexer wordt.

Pierre Moorkens (www.pierre-moorkens.com) is spreker, consultant, bestuursvoorzitter, directeur van het INC France en voorzitter van het INC International. Daarnaast blijft hij bestuurslid in verschillende bedrijven en verenigingen.

Pierre Moorkens

-

Voorzitter van het Institute of Neurocognitivism

Foto's en media

Scroll naar top