HR Public

VUCA 2018 Uncertainty

*Rem: Colloque unilingue néerlandais.

Uncertainty:

De stijgende onzekerheid en onvoorspelbaarheid van wat de toekomst ons zal brengen, maakt het noodzakelijk om de context beter te leren begrijpen. Een moeilijke oefening.

Jobonzekerheid en employability

8 november: Leuven

Prof.N.De Cuyper/KUL

Het begrip VUCA is intussen welbekend. Het beschrijft de continue veranderende wereld met de bijhorende onzekerheid en complexiteit die lang niet altijd helder is. Deze disruptieve tendens die overal om ons heen opborrelt vraagt om strategische wendbaarheid, een sterk aanpassingsvermogen en de nodige veerkracht, niet alleen van organisaties maar ook van werknemers. Werken binnen een VUCA-omgeving biedt echter ook opportuniteiten en kansen op ontplooiing en ontwikkeling.

Tijdens dit colloquium gaat HR Public, in samenwerking met Ascento en t-interim dieper in op de Uncertainty binnen VUCA. Door het gebrek aan voorspelbaarheid wordt het verwachte resultaat van acties immers onzeker. Doordat de relatie tussen oorzaak en gevolg steeds diffuser wordt, kunnen gevolgen niet meer precies voorspeld worden.

Hoe gaan medewerkers en organisaties binnen de publieke sector hiermee om?

Programma:

Inleiding: Bart Mortier,  Business manager public Ascento

  • Professoren Nele De Cuyper & Hans De Witte (KUL): « Academische input over omgaan met werkonzekerheid en employability »
  • Sven De Haeck: Directeur strategie VDAB: « De nieuwe visie van VDAB  van jobzekerheid naar loopbaanzekerheid »
  • Dominique Capelle:  Directeur OO&O VDAB:  » Hoe de VDAB als organisatie zich voorbereid op de toekomstige uitdagingen, hoe medewerkers omgaan met deze veranderingen en onzekerheid »
  • Anja Neyt: Senior consultant Ascento: « Ervaringen vanuit haar ondersteunend begeleidingswerk van mobiliteitstrajecten binnen in de overheid »

Pour assister aux conférences 2018, vous devez être membre de HR Public.

Il existe 3 types d’affiliation: l’individuelle, la structurelle et la cotisation découverte*