Inclusieve Overheid

Jour(s)
Heure(s)
Minute(s)
Seconde(s)

Dit evenement is voorbehouden aan leden van HR Public

 

Donderdag 20 April - 8u30
Om deel te nemen, klik hier:

HRAnalytics Maturity scan: heet van de naald.

Staat onze toekomst in de sterren geschreven of doen we beter beroep op evidence based policy en HRAnalytics? Geen betere plaats dan het Planetarium om het uit te zoeken samen met HRPublic op 30/3

Evidence based policy” wint snel aan waarde. Beleidskeuzes gebaseerd op correcte data gesteund door wetenschappelijke inzichten kunnen alleen maar sterker zijn. De Europese Commissie kwam tijdens de Covid-periode tot het inzicht dat hun beslissingen daardoor sneller en correcter kunnen worden genomen. Ook Minister Petra De Sutter is voorstander van “evidence based policy”. Haar beleidsnota is dan ook helder: “Om in dit alles verstandige beleidskeuzes te kunnen maken, zullen we ons steeds baseren op wetenschappelijke inzichten en data en dus de principes van ‘evidence based policy’ hanteren.” Op alle niveau’s inzake boekhouding en begroting en anderzijds inzake de ruime HR-omgeving beter beschikbaar maken, ook als open data voor zover het gegevens betreft die niet van persoonlijke aard zijn. Dit is een belangrijke hefboom voor een betere beleidsvoorbereiding (evidence based policy making) en zorgt voor meer transparantie van de overheid ten opzichte van de burgers. Zowel Federale, regionale en lokale overheiden volgen de mogelijkheden met argusogen.

Reden genoeg voor HRPublic om een HRAnalytics Maturity scan op te zetten bij overheden.
In samenwerking met Prof. Dr. Timothy Desmet en FOD Bosa, VDAB en Actiris in ons wetenschappelijk comité bevroegen we een 50-tal mensen bezig met het thema uit twintig overheidsorganisaties.

Waar staat de overheid vandaag met HRanalytics en het gebruik van HRData. Waar staan we ver, waar zitten knelpunten – graag geven we op 30 maart inzicht in de resultaten van het onderzoek. Waar staan we op vlak van strategie, data, ethiek en met welk team doen we dit? Ook worden enkele sprekende use cases voorgesteld rond bvb Welzijn, opleiding en personen met een handicap.

Wees erbij een ontdek de resultaten op 30/3! Krijg belangrijke inzichten uit use cases en pik het stappenplan mee om te groeien in HRAnalytics.

 

Wanneer ?

20 April

9u00 -9u10 Intro Kabinet Minister Petra De Sutter

9u10-9u30 Arnaud Vajda (Voorzitter FOD Belspo) en Brain Projecten: Wat ondersteunen we precies?

9u30-9u50 Prof Dr. Eva Derous Strategie zit er achter het onderzoek van Eva Derous als het op integratie komt? Visie en kernconclusies uit het vandaag beschikbare onderzoek, insteken naar toekomstig onderzoek.

9u50-10u00 Mieke Van Gramberen (Taborgroep): De Taborgroep is een netwerk van autonome sociale ondernemingen en scholen. Met zo’n 9000 medewerkers versterken zij elkaar in het waardegericht ondernemen – inclusie is een speerpunt in de strategie.

10u-10u10 Saïda Sakali Experte diversiteit & Senior Project Coördinator Koning Boudewijnstichting De Case ”Publiq” In de visie van publiq stellen ze het glashelder: “we streven ernaar dat elk individu kan en wil deel uitmaken van een publiek. Een divers publiq voor een divers publiek.” In 2019 startten ze met een traject rond diversiteit in onze organisatie om dit te versnellen. Hoe ver staan we vandaag?”

10u10-10u20 Geertrui Achten (Het Facilitair Bedrijf): “Basisvaardigheden computer en smartphone bij schoonmaak en catering” & aanwerving technische profielen

10u20-10u50 Panelgesprek met de best practices en vragen publiek.

10u50: 11u10 Pauze.

11u10-11u20 Joëlle Berghmans Onem/RVA -Présidente du Réseau fédéral Diversité et Inclusion. Ze wonnen de 360° Best practices award voor hun initiatief om projectmanagers te sensibiliseren over inclusie. De managers kregen er een interactief en participatief leerrooster dat vragen bevat om projecten inclusief te maken.

11u20-11u30 Klaartje Huyge (Stad Gent) op naar een Inclusieve stad

11u30-11u40 Inge Deblaere (VDAB) Digitaal diploma 11u40 panelgesprek met de cases + vragen publiek

12u00-12u20 Peter Samyn: Voorzitter Directiecomité Fod Sociale Zekerheid “3% inclusie”

12u20-12u40 Ben Smeets (Directeur Generaal recrutering en ontwikkeling Fod Bosa) Inclusie 360°: Breed verbindend en stimulerend optreden als overheid

12u40 Einde en broodjeslunch met netwerking .

Meer info: Tom Baele 0479 518 925
 
 

Waar ?

Planetarium

Boechoutlaan 10
1020 Brussel

Met de auto:
Ring 0 (afrit nr. 8 Wemmel), 1e straat links na Koning Boudewijnstadion

Met het openbaar vervoer:

  • Trams: 7 (halte: Heizel), 51 (halte: Stadion), 93 (halte: Stadion)
  • Bus: 14 of 83 (halte: Heizel)
  • Metro: lijn 6 richting Koning Boudewijn (station Houba-Brugmann)
  • Trein: Station Brussel Zuid of Bockstael en dan metro lijn 6 richting Koning Boudewijn (station Houba-Brugmann)
 

inschrijvingen

Inclusieve Overheid